sâmbătă, 24 martie 2012

Opt întrebuinţări ale uleiului de măsline la care nu te-ai fi gândit

     Cât este de sănătos uleiul de măsline ştim cu toţii. Beneficiile lui sunt ultracunoscute. Iată că uleiul de măsline este folosit în locuri în care nici măcar nu v-aţi fi gândit că poate fi utilizat.

1. În bucătărie uleiul de măsline face minuni. Şi nu vorbim aici despre mâncăruri. Ci despre curăţenie. După ce aţi folosit tocătorul, spălaţi-l iar când s-a uscat ştergeţi-l cu o cârpă îmbibată în ulei de măsline. Tigăile şi aparatele din inox vor arăta minunat dacă, după ce le curăţaţi, le stropiţi cu un amestec apă-ulei (o pătrime ulei, restul apă).

2. Mănuşile de piele, precum şi pantofii vor fi revigoraţi după ce vor fi curăţaţi cu ulei de măsline. Puneţi câteva picături pe o cârpă moale şi frecaţi cu ele pielea. Veţi fi surprinşi de rezultat.

3. Dacă aveţi plante de apartament, ştiţi cu siguranţă ce greu este să le întreţii. Captează mult praf şi îţi ia o veşnicie să le cureţi. Uleiul de măsline însă vă vine în ajutor. Pulverizaţi o soluţie din apă cu ulei de măsline, apoi ştergeţi cu o cârpă moale. Veţi scăpa şi de praf, iar frunzele vor străluci.

4. Petele de pe mobilă dispar ca prin minune dacă utilizaţi o soluţie realizată din ulei de măsline şi zeamă de lămâie (o treime lămâie, restul ulei extravirgin).

5. Chiar şi cârtiţele sunt puse pe fugă de uleiul minune, dacă îmbibaţi o cârpă în ulei şi o înfundaţi în muşuroi.

6. Rugina va sta departe de uneltele voastre de grădinărit dacă după fiecare utilizare le veţi unge, bineînţeles, cu ulei de măsline.

7. Vreţi să scăpaţi de grăsimea de pe mâini? Evident, uleiul de măsline este soluţia. Frecaţi mâinile şi apoi ştergeţi-vă cu un şervet de hârtie.
Grăsimea va dispărea imediat.

8. Aveţi mâinile şi picioarele uscate? Înainte de culcare frecaţi-vă cu ulei de măsline. Puneţi-vă apoi mănuşi şi şosete, iar dimineaţă veţi simţi diferenţa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu