1. Pentru curatarea tocatoarelor din lemn - luati o felie de lamaie si aplicati pe toata suprafata tocatorului pentru a-l dezinfecta.
2. Petele usoare de ceai de pe haine - diluati sucul de lamaie cu o cantitate egala de apa si cu ajutorul unui picurator aplicati direct pe pata.Indepartati cu apa calduta.
3. Pentru intretinerea pielii miinilor (zeama), carora le reda culoarea si supletea;
4. Pentru albirea dintilor - spalarea saptaminala a dintilor cu suc de lamiie duce la albirea acestora si la redarea culorii initiale, mai ales la fumatori la care dintii s-au patat cu nicotina.
5. In caz de migrene se pun pe timple doua felii de lamaie.
6. Pentru durerile in gat,taiati o lamaie pe jumatate. Introduceti jumatatea pe un betisor, sau infigeti o furculita in ea si coaceti-o deasupra focului de la aragaz sau pe o plita electrica pana cand coaja devine maronie. Lasati-o sa se raceasca, stoarceti apoi sucul, amestecati-l cu o lingura de miere si inghititi.
7. Pentru curatarea vaselor din cupru, luati o bucata de lamaie, presarati-o cu sare si cu aceasta frecati vasul respectiv.
8. Ofera stralucire rufelor albe. Puneti 150 ml de suc de lamaie in compartimentul pentru detergent.
9. Indepartarea resturilor de mancare ce se lipesc de razuitoare: frecati ambele fete ale razuitoarei cu o bucata de lamaie.
10. Inlatura petele de mancare de pe recipientele din plastic. Taiati lamaia in 2, stoarecti peste pete, aplictai pe toata suprafata patata si lasati sa actioneze 20 de minute.
11. De asemenea, lamaia ajuta la indepartarea ruginei de pe haine. Trebuie sa preparati o solutie din sucul de la o jumatate de lamaie si o lingura de sare si sa o aplicati direct pe pata, so o lasati sa actioneze cateva ore si apoi sa spalati haina respectiva.
12. Lamaia ca si decor. O alta este sa faceti lumanari din lamaie. Colectati resturile de la lumanarile folosite sau folositi pastile de lumanari, pentru ca sunt foarte accesibile ca si pret si foarte usor de topit. Intr-un ibric vechi, pe care nu il ma folositi sau pe care il veti folosi doar in acest scop, puneti la topit ceara sau lumanarile pastila, dupa ce le-ati indepartat fitilul. Turnati ceara topita in jumatartile de lamaie scobite de pulpa. Taiati putin partea tuguiata a lamaii pentru ca lumanarile sa stea bine in picioare, apoi introduceti un fitil, cel mai indicat unul de la o lumanare pastila. Aceste lumanari facute in coaja de lamaie nu doar ca au un aspect si o armoa deosebita, dar sunt lumanari plutitoare, ideale pentru a decora o masa festiva. Puneti un bol mare de apa in mijlocul mesei si ornati-l cu lumanari-lamaie plutitoare si bucati de coaja de portocala.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu